Pasieka Boża Iskierka

We wtorek, 8 maja mieliśmy ogromną przyjemność przyjąć w nasze progi niesamowitego gościa. Pan Tomasz Perz przybył do nas z Pasieki Boża Iskierka z prawdziwą pszczelą rodziną. Dzięki niezwykle obrazowemu przekazowi Pana Tomasza poznaliśmy fascynujący świat pszczół i tajniki ich życia. Dużą atrakcją była możliwość spróbowania owoców pszczelej pracy: miodu i pyłku kwiatowego, a także „podglądanie” pracy pszczół w prawdziwym ulu. Na zakończenie warsztatów uczniowie otrzymali specjalne certyfikaty i drobne upominki, a także plaster wosku pszczelego do samodzielnego wykonania świecy.

Monika Grunwald

Partner szkoły zaprasza!

Z przyjemnością przekazujemy Państwu zaproszenie od partnera szkoły Yacht Klub Stal Gdynia :

Zarząd Yacht Klubu Stal Gdynia zaprasza sympatyków i członków klubu na Uroczyste Rozpoczęcie Sezonu Żeglarskiego 2018,
które odbędzie się 12 maja (sobota) 2018 o godzinie 11.00.

Po uroczystości chętnych zapraszamy na krótkie rejsy na pontonach, omegach i optimistach.

Zajęcia programowe w Szkółce Żeglarskiej tego dnia nie odbędą się.

Serdecznie zapraszamy

Zdjęcie użytkownika Szkoła Podstawowa nr 53 Gdynia.

Jadłospis

11.06.2018 r. PONIEDZIAŁEK

Przerwa  godz. 12:30 i godz. 14:00

  1. Zupa krem z marchwi i cukinii z jogurtem naturalnym,- 250g. Alergeny –seler, mleko.
  2. Makaron z mięsem drobiowym, warzywami i żółtym serem-250g.

    Alergeny – seler, mleko, gluten.

  1. Sok marchwiowy-200ml.

12.06.2018 r. WTOREK

  1. Zupa pomidorowa z makaronem ze śmietaną, z zielona pietruszką- 250g.

    Alergeny –gluten. mleko.

  1. Kotlet drobiowy, panierowany-80g, Alergeny – gluten, jaja.

    Ziemniaki-200g. mizeria ze śmietaną i zielonym koperkiem. Alergeny-mleko.

  1. Kompot truskawkowy-200g.

13.06.2018 r. ŚRODA

  1. Zupa z soczewicy, na mięsie drobiowym, z ziemniakami,250g.

    Alergeny –seler, soja.

  1. Pierogi z twarogiem ze śmietana i musem truskawkowym-170g.

    Alergeny- mleko. gluten.

  1. Herbata owocowa-200ml.

 

14.06. 2018r. CZWARTEK

  1. Kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami z zielonym koperkiem– 250g.

    Alergeny –seler.

  1. Gulasz wieprzowy w sosie własnym-130g Alergeny-gluten. Kasza jęczmienna-130g

   Alergeny-gluten. Ogórek małosolny-60g.

3.Woda z cytryną-200ml., truskawki świeże.

 

15.06.2018r. PIĄTEK

 Dzień Sportu  obiad SPN 13:00 SP 53 13:30

  1. Filet z mintaja, smażony -80g. Alergeny –gluten, jajka, ryba. Ziemniaki-180g.

   surówka z kapusty białej z zielonym koperkiem i olejem-80g.

  1. Deser z kaszą kuskus i musem truskawkowym-150g. Alergeny –mleko.

3. Woda z cytryną-200ml.

Facebook

Instagram

Partnerzy szkoły

 

BIP

seo joomla
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd