Jadłospis

14.05.2018 r. PONIEDZIAŁEK

  1. Zupa krupnik z kaszą jaglaną, z ziemniakami, na mięsie drobiowym,

    z zieloną pietruszką- 250g. Alergeny –seler.

  1. Makaron świderki z mięsem drobiowym, warzywami i żółtym serem.

    Alergeny – seler, mleko.

  1. Woda z cytryną-200ml., jabłko.

 

15.05.2018 r. WTOREK

  1. Zupa pomidorowa z ryżem, z zieloną pietruszką- 250g.

    Alergeny –seler, mleko, gluten.

  1. Kotlet mielony wieprzowy-90g, Alergeny – gluten, jaja. Ziemniaki-200g.

    Marchewka gotowana, z masłem-90g Alergeny – mleko.

  1. Koktajl bananowy-200g.

 

16.05.2018 r. ŚRODA

  1. Zupa wiosenna z młodej kapusty, z ziemniakami, z zielonym koperkiem -250g.

    Alergeny –seler.

  1. Leczo z mięsem drobiowym, kiełbasą i warzywami-130g. Alergeny-seler.ryż-130g.

    Alergeny- mleko.

  1. Herbata owocowa-200ml, banan.

 

17.05. 2018r. CZWARTEK

  1. Barszcz ukraiński na mięsie drobiowym, z ziemniakami,– 250g.

    Alergeny –seler.

  1. Pierogi ruskie-180g, Alergeny-gluten, mleko. Kapusta biała gotowana,

    z wędzonym boczkiem -90g

  1. Sok jabłkowy-200ml.

 

18.05.2018r. PIĄTEK

  1. Zupa neapolitańska z makaronem, i serkiem topionym, z zieloną pietruszką– 250ml,

   Alergeny – seler, mleko.

  1. Filet z mintaja w sosie greckim, z warzywami- 130g. Alergeny –gluten, jajka, ryba.

    Ziemniaki-200g.

3. Kompot owocowy-200ml.

Facebook

Instagram

Partnerzy szkoły

 

BIP

DMC Firewall is a Joomla Security extension!