Jadłospis

17.09.2018 r. PONIEDZIAŁEK

1. Zupa kalafiorowa z ziemniakami  ze śmietaną z zieloną pietruszką na mięsie drobiowym- 250g. Alergeny –seler, mleko

2. Spaghetti po bolońsku z mięsem wieprzowym i żółtym serem-250g.  Alergeny – seler, mleko, gluten.

3. Kompot-200ml.

18.09.2018 r. WTOREK

  1. Zupa pomidorowa z makaronem ze śmietaną z zieloną pietruszką- 250g.  Alergeny –gluten. mleko
  2. Pieczeń ze schabu w sosie własnym-130g buraczki zasmażane -80g ziemniaki -150g, Alergeny – gluten, jaja
  3. Woda z cytryną-200g.

19.09.2018 r. ŚRODA

  1. Zupa jarzynowa z ziemniakami z zieloną pietruszką,- 250g. Alergeny –seler,mleko .
  2. Ryż zapiekany z jabłkami ze śmietaną -250g.  Alergeny- mleko. gluten.
  3. Kompot-200ml.

20.09. 2018r. CZWARTEK

1. Zupa kapuśniak ze świeżej kapusty na boczku ziemniakami, zieloną pietruszką– 250g. Alergeny –seler

2. Gulasz wieprzowy po węgiersku z kiszonym ogórkiem- 130g z kaszą jęczmienną-130g Alergeny-gluten seler

3. Herbata z miodem-200ml jabłko

21.09.2018r. PIĄTEK

  1. Zupa brokułowa z ziemniakami i serkiem– 250g. Alergeny –seler, mleko

 2.Makaron tagliatelle z łososiem i szpinakiem -80g. Alergeny –gluten, jajka, ryba.

3.Woda z cytryną-200ml.   

Facebook

Instagram

Partnerzy szkoły

 

BIP

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd